Voor wie doen we het?

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Wat zijn de inkomensgrenzen?

Stichting Leergeld Oisterwijk werkt met een eenvoudige norm. We kijken naar het inkomen van het gezin. De grens is 130% van het bijstandsniveau. Dit gaat om de volgende bedragen (per 01-10-2022):

  • Alleenstaande ouder: Maximaal € 1.927,- per maand
  • Gezin met twee ouders: Maximaal € 2.241,- per maand

Vanuit de stichting wordt gekeken naar het daadwerkelijk te besteden inkomen. Dus als je meer verdient, maar hoge woonlasten of schulden hebt, kan het zijn dat je toch in aanmerking komt voor een bijdrage.
Gezinnen die in aanmerking komen voor (bijzondere) bijstand, het Declaratiefonds van de gemeente Oisterwijk, die in de schuldsanering zitten en/of cliënt zijn van de Voedselbank, behoren in elk geval tot onze doelgroep.

Wat kun je verwachten?

Nadat je een aanvraag bij ons hebt ingediend, zal een vrijwilliger contact met je opnemen om je persoonlijke situatie door te nemen. Deze persoon kijkt naar je omstandigheden, financiële situatie, etc. Na deze kennismaking krijg je duidelijkheid of je aanvragen kunt indienen bij Stichting Leergeld Oisterwijk. Als Leergeld Oisterwijk je niet kan helpen, dan zal de vrijwilliger ook met je bespreken waar je wel terecht kunt met je vraag. Dat kan bijvoorbeeld bij Loket Wegwijs zijn. Goed om te weten: we bieden alleen diensten aan – we geven geen geld aan gezinnen.

Met jouw persoonlijke gegevens wordt uiteraard vertrouwelijk omgegaan. Lees hier meer over in ons privacyreglement.

Klik hier voor de flyer van Leergeld Oisterwijk.

Klik hier voor de flyer van de Gemeente Oisterwijk.