Hoe een aanvraag indienen?

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Hoe dien je een aanvraag in?

Om een aanvraag in te dienen, kun je, als ouder of verzorger, via het aanvraagformulier op onze website contact opnemen met Stichting Leergeld Oisterwijk. Het is ook mogelijk om telefonisch of per e-mail een aanvraagformulier bij ons op te vragen. Als je problemen hebt bij het invullen van het formulier, kan je met ons contact opnemen. Wij kunnen je dan hierbij helpen.

Wat gebeurt er met de aanvraag als deze is ingediend?

1. Huisbezoek
Een intermediair van Leergeld Oisterwijk belt om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Zij neemt de aanvraag volledig met je door. Zij kijkt naar het inkomen, voor wie er een aanvraag is gedaan en wat er precies wordt aanvraagt. Het gaat verder om praktische informatie als: welke activiteit, welke school, club of instelling, vanaf wanneer en voor hoelang?

Je mag uiteraard iemand uitnodigen om je bij het gesprek te ondersteunen als je bijvoorbeeld problemen hebt met de Nederlandse taal.

2. Zijn er nog andere regelingen waar je voor in aanmerking komt?
De intermediair bekijkt eerst of er andere voorzieningen/regelingen bestaan (bijvoorbeeld via de gemeente) waarmee je geholpen zou kunnen worden. Als dit zo is, verwijzen wij je door. Als dat niet zo is en alles voldoet aan onze voorwaarden, dan neemt Leergeld Oisterwijk de aanvraag in behandeling.

3. Beslissing
Het bestuur beslist uiteindelijk of je aanvraag wordt toegekend. Je ontvangt de beslissing per brief.